Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05242019

Last update06:30:53 PM

Otvoren novi most na Tisi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD/ADA - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki svečano su danas otvorili most na Tisi, u čiju je izgradnju uloženo 2,2 milijarde dinara, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Ističući da više od dva veka postoji potreba žitelja severnih delova Bačke i Banata da se ta reka premosti, Pajtić je naglasio da je taj most, između Ade i Padeja, jedan od najvećih i najmodernijih u našoj zemlji, izgrađenih proteklih decenija.

"Most je zamajac daljeg privrednog razvoja, a njegov ekonomski, privredni i infrastrukturni značaj je neprocenjiv", rekao je Pajtić i dodao da će od sada biti omogućen bolji pristup severnog Banata Koridoru 10, severnu Bačku približiće Rumuniji i prepoloviće razdaljinu između stanovnika tog dela pokrajine.

"Istovremeno, to je jedan od najkompleksnijih arhitektonskih poduhvata, jer je, pored mosta, izgrađeno i 20 kilometara pristupnih puteva, koji će doprineti kvalitetu života građana ovog dela Srbije", istakao je on.

Predsednik ađanske opštine Bilicki je podsetio da je izgradnja mosta počela 2007. godine, investitor je opština Ada, a projekat je najvećim delom finansiran preko Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Gvozdena konstrukcija mosta, dugog 245 metara, a širokog 11 metara, poklon je Nemačke Srbiji.

 

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries