Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10242020

Last update06:30:53 PM

Dovoljno šarana za praznike

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

EČKA - U Ribarskom gazdinstvu "Ečka" u Lukinom Selu privodi se kraju izlov ribe, od kojeg će se u mrežama alasa a zatim i na domaćim i stranim trpežama naći oko 3.500 tona tovljenog šarana, izjavio je komercijalni direktor tog ribnjaka Dragoljub Jovičić.

"Izlov, ili 'žetva šarana' kako to alasi kažu, odvija se po planu, ostalo je još oko 40 odsto posla u 'Belom jezeru', što planiramo da obavimo do kraja decembra", kaže Jovičić.

Prema tradiciji, sa 1.700 hektara vodenih površina, izlovi se oko 90 odsto tovljenih šarana, koji se na ribnjaku sada prodaju po 210 dinara za kilogram, a u Zrenjaninu po 230 dinara. Tovljeni "ečanski šaran" najviše se traži u vreme verskih praznika - u decembru i januaru.

Kupcima se riba nudi u specijalizovanim prodavnicama Ribarskog gazdinstva "Ečka" - na četiri pijace u Beogradu, zatim u Smederevu, Požarevcu, Ćupriji, Čačku i Užicu, kao i u prodavnicama velikih trgovinskih lanaca.

Ečanski ribnjak dobio je u oktobru od Ministarstva poljoprivrede dozvolu sa izvoz ribe, pa se u Lukinom Selu sada prave planovi i privode kraju pripreme za povratak sarana na svetsku trpezu, posle pauze od pune dve decenije. U komercijalnoj službi očekuju da će šaran najlakše "doplivati" do kupaca u Slovačkoj, Austriji, Italiji, Nemačkoj i Grčkoj.

 

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries