Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat08082020

Last update06:30:53 PM

Američka ratna mornarica stiže u Split

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Američki ratni brod USS Mount Whitney (LCC/JCC-20) u četvrtak, 2. prosinca 2010. stiže u posjet splitskoj luci, najavila je američka ambasada.

USS Mount Whitney admiralski je brod Šeste američke flote, čije je matično pristanište u Gaeti, u Italiji. Brod će stići pod vodstvom potpredsjednika admirala Harrya B. Harrisa, Juniora, zamjenika zapovjednika Američke ratne mornarice u Europi i zapovjednika Šeste američke flote.
Za vrijeme svog pristanka u luci, Mount Whitney će ugostiti brojne posjetitelje, kompletno osoblje glavnog zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice te sudjelovati u aktivnostima zajednice. Posjet Mount Whitneya će također omogućiti posadi broda kombinaciju aktivnih obaveza ratnih mornara i civilnih marinaca, ali i mogućnost slobodnih aktivnosti u središnjoj Dalmaciji. Godine 2010. Američka ratna mornarica u Europi i Hrvatska ratna mornarica provode opsežne zajedničke treninge, za potporu ciljeva hrvatskih NATO snaga. Plovila i posade pridruženi su američko-europskom zapovjedništvu te će također biti uključeni u gostovanja unutar općina Splitsko-dalmatinske županije, što uključuje turneje, sportska druženja i različite druge programe unutar općina.

Mount Whitney pod zapovjedništvom je kapetana Jeffreyja S. Rutha. Na brodu je preko 400 članova posade Američke ratne mornarice i preko 150 civilnih članova zapovjedništva Američkog ratnog teretnog broda.

Dodatne informacije o brodu Mount Whitney mogu se pregledati na stranici mtwhitney.navy.mil, a informacije o Američkim pomorskim snagama Europe mogu se pronaći na navy.mil.

 

Izvor: www.tportal.hr

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries