Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu05232019

Last update06:30:53 PM

Šaran iz Ečke prodavaće se u svetu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

ZRENJANIN - U Ribarsko gazdinstvo "Ečka" u Lukinom Selu stigla je dozvola za izvoz konzumnog šarana i drugih vrsta ribe na svetsko tržište, izjavio je generalni direktor tog ribnjaka Nenad Radulović

On je rekao da dozvola koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podrazumeva prodaju u skladu sa uslovima koje propisuju države uvoznice.

- Cene tovljenog šarana na tržištu evropskih zemalja su sada bar za trećinu više od domaćih i mi smo spremni da se, posle dve decenije, ponovo susretnemo sa probirljivim kupcima na evropskom i svetskom tržištu - rekao je Radulović.

Pored Nemačke, na listi potencijalnih zemalja za izvoz su Austrija, posebno njen glavni grad Beč, Grčka, Italija i Slovačka. Osim za šarane, izvozna dozvola važi i za sivi tolstolobik, beli tolstolobik, amur i štuku. "Ečanski šaran" ima dozvolu i za izvoz u Rusku Federaciju, ali tamo još nije "otplovio" zbog velike udaljenosti.

Šaran iz najvećeg slatkovodnog ribnjaka na Balkanu sada se prodaje po 230 dinara za kilogram, u 12 prodavnica tog gazdinstva u Srbiji, dok je cena u samom ribnjaku 210 dinara.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries