Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat08082020

Last update06:30:53 PM

Srbijanskom tajkunu Željku Mitroviću zaplijenili jahtu i traže 2 mil. eura

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Hrvatske carinske vlasti već dva mjeseca u zapljeni drže luksuznu jahtu. Sve dok Mitrović ne plati 2 milijuna eura jahta kojom je rado krstario Jadranom ostat će na prisilnom vezu u Kaštelima.

ZAGREB - Hrvatske carinske vlasti već dva mjeseca u zapljeni drže luksuznu jahtu srbijanskog tajkuna i vlasnika TV PINK-a Željka Mitrovića. Od njega traže da plati dva milijuna eura carine i pripadajuće takse, a sve dok to ne učini, njegova luksuzna jahta El Bosco V kojom je rado krstario našim Jadranom ostat će na prisilnom vezu u Kaštelima.

Krstarica od 32 metra

Da je jahta zaplijenjena potvrdio nam je i zagrebački odvjetnik Anto Nobilo, koji zastupa Mitrovića u sporu s hrvatskim carinskim vlastima. Jahtu El Bosco V, dugačku 32 metra, hrvatske su carinske vlasti, kako doznajemo, zaustavile u rujnu ove godine, dok je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more. Ocijenili su da su počinjena dva carinska prijestupa.

Prvi je to što većinski vlasnik tvrtke na koju je brod regisitriran Željko Mitrović nije bio na brodu u trenutku ulaska u Hrvatsku. Naime, jahta je u formalnom vlasništvu Mitrovićeve istoimene tvrtke El Bosco čije je sjedište na Gibraltaru. Drugi je što su četiri člana posade zatečena na jahti zaposlenici Mitrovićeve tvrtke čije je sjedište u Hrvatskoj. Po hrvatskim carinskim propisima jahta u vlasništvu inozemne tvrtke ne može zapošljavati posadu zaposlenu u hrvatskoj tvrtki.

Suvlasnik s Gibraltara

Luksuznu jahtu sa šest kabina i dvije palube Željko Mitrović kupio je 2007. na Croatia Boat Showu u Splitu. Poznavatelji luksuznih jahti procjenjuju da joj cijena nije bila manja od 10 milijuna eura.

Mitrovićev zagrebački odvjetnik Anto Nobilo kaže kako je uložio žalbu na rješenje hrvatskih carinskih vlasti. Istina je, kako je rekao Nobilo, da u trenutku zapljene Mitrović nije bio na jahti, ali je među putnicima bio jedan od manjinskih suvlasnika gibraltarske tvrtke vlasnice broda pa nije u potpunosti točno da je brod plovio bez vlasnika.

Posadu broda zaposlenu u hrvatskoj tvrtki unajmila je tvrtka vlasnica broda s Gibraltara. To je antipropaganda nautičkom turizmu u Hrvatskoj. Ako su već ocijenili da je El Bosco u prekršaju, brod su trebali vratiti u Crnu Goru, a ne ga pustiti da uđe u naše more i onda ga zaplijeniti i izreći mu kaznu - kaže Nobilo.

 

Izvor: www.jutarnji.hr

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries