Autor Tema: ZAJEDNO SMO JAČI ! Elem: Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma  (Pročitano 34683 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Febo

• Mali od Roštilja
  • www.mojaladja.com
Lazo nek ti je sa srećom i da se nauživaš.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
Ova fotka mi se posebno sviđa

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Dali smo sebi zadatak i izvršili ga.
Naterali smo Lazu da napravi krug svojim brodićem.
Da li će biti i sledećeg kruga ili i ozbiljnijih putovanja zavisi samo od njega. Da li on to ima u sebi ili ne ja ne znam. Da li mu je čamac bio san, želja ili je slučajno ušao u priču takodje ne znam. Nisam siguran ni u to da Laza stvano želi da plovi. Ali sam siguran da je dobio dobar podstrek od forumaša kao i da se uverio da je solidarnost malih nautičara nešto na šta svako ko sedne u čamac može da računa.
A evo i malo slika, tek da Laza vidi koliko je ljudi bilo angažovano oko toga da od pisca naprave nautičara  :)

Ne znam da li će još neko imati šta da doda u vezi sa ovim dogadjajem ali bih ja želeo još jedan kratak (?) osvrt.

Ja sam svoj plan u najvećoj meri već ostvario - čamac je rekonstruisan i izgleda da je rekonstrukcija uspela.
Kao što rekoh u svom prvom komentaru posle porinuća, rekonstrukcija je koštala mnogo više nego što sam planirao i da sam u početku znao koliko će koštati, verovatno od rekonstrukcije ne bi bilo ništa.
Ovako, sad mi predstoje novi troškovi da bi čamac bio zaista u funkciji.
Bez tende nema uslova da čamac ostane na vodi i do daljnjeg će biti u bašti, a to znači da se smanjuju mogućnosti novih plovidbi jer mi je ipak potrebno i malo vremena i dosta tudje pomoći za operaciju spuštanja i izvlačenja čemca iz vode.
Ipak, nadam se da će čamac dobiti tendu i da će većina "unutrašnjih" radova biti kompletirana do sledeće "DTD regate". A svaki slobodan vikend (koliko ih bude do kraja sezone) iskoristiću da budem sa čamcem na vodi.

Da li sam pravi nautičar ili nisam, da li to imam u krvi ili ne, o tome neću.
Samo ja znam koliko vodu volim i koliko mi je srce veliko zbog dogadjaja koji se dogodio u subotu.
Jer ne samo da sam ispunio svoju želju da čamac bude u vodi, već sam to uradio u prisustvu tako velikog broja ljudi koji su došli lepo raspoloženi, spremni da pomognu...

Misli li neko na to koliko bi trebalo platiti nekom majstoru koji bi proveo par sati oko mog čamca u pokušaju da zameni crevo, našteluje gas, popravi poteznicu...?
A u subotu nekoliko ljudi je dobro zamastilo ruke i polomilo prste da bi moj čamac zaplovio.
To je nešto što se novcem ne može platiti.
Sva ona nasmejana lica oko mene znače mi mnogo i ja ću vrlo rado pokušati da uzvratim makar deo te pozitivne energije na nekom drugom mestu, u nekoj drugoj prilici.

Pozivam naročito mlade i skorije članove našeg foruma da se ne stide i da se oglase. Da pitaju šta ih zanima, da kažu šta misle - da se otvore.
Na ovom forumu ima ko da ih čuje, razume i da im pomogne.

Ja mogu da kažem samo jedno: HVALA svima!

Sada znam da sam veoma bogat čovek i to je bogatstvo koje mi ni jedan lopov ne može ukrasti. Može mi ukrasti čamac ali ne i moje prijatelje sa foruma.

Živi bili!

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m

Iko zaboravio si da dodas text sa kumovim mislima dok je gledao mlade mame mestanke kad su u pesku pravile kule devojcici kojoj je barbanesa poslao meso.....

Van mreže bak

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
Bas mi je drago da je Vas camac porinut, dugo i bezbrizno plovili sa njim  :tenk:
I nemojte da camac dugo bude u dvoristu, bas mu se svidja na vodi, vidi se kako veselo plovi  :good:
A tenda moze i ne mora, moze i dogodine, ponekad je i suncobran dovoljan, miran Dunav i drustvo i kud cete lepse  :stop:

Van mreže LSI

• LSI
Bas mi je drago da je Vas camac porinut, dugo i bezbrizno plovili sa njim  :tenk:
I nemojte da camac dugo bude u dvoristu, bas mu se svidja na vodi, vidi se kako veselo plovi  :good:
A tenda moze i ne mora, moze i dogodine, ponekad je i suncobran dovoljan, miran Dunav i drustvo i kud cete lepse  :stop:

Draga Bak, dugo se niste javljali, pa mi je Vaša čestitka još milija.

Čamac će zaista biti u vodi onoliko koliko mi vreme dozvoli.
Medjutim, bez tende ga ne mogu vezati za bovu, jer u slučaju kiše, brzo bi se napunio vodom, tako da ne mogu da ga ostavim na vezu.
Čim budem mogao da postavim tendu, čamac ide na bovu, a onda i meni će biti mnogo jednostavnije da autom odem do Dunava i da zaplovim.

Ovako, dok to ne bude moguće, ja sam nemam dovoljno snage da čamac izvučem iz bašte, da ga spustim u vodu i onda sve to u suprotnom pracu, pa ću se voziti onda kad nadjem "žrtvu" koja će biti slobodna onda kada sam i ja slobodan za "dangubu".

Još jednom hvala na lepim željama i nadam se da i Vi uživate sa suprugom negde na vodi ovih dana.

Van mreže LSI

• LSI

Iko zaboravio si da dodas text sa kumovim mislima dok je gledao mlade mame mestanke kad su u pesku pravile kule devojcici kojoj je barbanesa poslao meso.....

Taj komentar je krajnje nepotreban - svima je jasno šta je mogao da misli.

Van mreže budens72

• Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
LSI čestitam   :drinks: sad samo  :slow_en:

svaka čast na lepom druženju  :good:
Dunav je moje more.....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
moram priznati da mi je bas drago da je camac napokon zaplovio , lazo baci ovaj stari motor i kupi neki noviji i uzivaj stvarno necu moci da gledam da naredne dve godine popravljas motor  :lol:

a mogli bi svi zajedno  uskoro organizovano da malo plovimo gore dole po dunavu dok jos leta ima..

@dule za savu mi ne pricaj , bio sam za vikend tamo , sledeci put cu lepo da odem do knez mihajlove isti je utisak...

Van mreže LSI

• LSI
moram priznati da mi je bas drago da je camac napokon zaplovio , lazo baci ovaj stari motor i kupi neki noviji i uzivaj stvarno necu moci da gledam da naredne dve godine popravljas motor  :lol:

a mogli bi svi zajedno  uskoro organizovano da malo plovimo gore dole po dunavu dok jos leta ima..
...

Hvala, Kapetane.
Biće i zajedničke plovidbe.
Moram da priznam da se u subotu većina nas potajno nadala da će se na horizontu pojaviti jedrilica sa našim Kapetanom - čitav doživljaj bio bi još lepši da ste imali vremena da nam se pridružie sa porodicom.

A što se tiče motora, kada bih našao neki od 25 KS sa elektrostartom i da ne košta više od 600-650 evra (a pri tom je i potpuno ispravan) - "ponovio" bih se ja.
Ovako, kupiću novi disk sa oprugom i poteznicom i radiće moj Evinrude kao pravi. Dobar je to motor ali nije za moje godine da vučem poteznicu.

Uzgred, zna li neko koliko to sve košta (mislim na taj disk sa oprugom i poteznicom)?
Rekoše mi u subotu da se javim Miletu Džonsonu - hajde neka mi neko javi broj telefona da ne "kopam" po forumu...

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
Ajde da se i ja oglasim..Nemam nista da dodam ni da oduzmem,u stvari imam:drugog dana druzenja upoznaili smo jednog novog clana naseg foruma Vladimir 69 ako se ne varam.Decko je prosao pored nas prepoznao nas ( a kako i nece) i svratio da se upozna sa nama .. :drinks:
I jos nesto ne znam da li ste i vi zapazili ali Zorter se nije odvajao od Duleta celi celcati dan... :lol:
Ako ne verujete nadjite mi jednu sliku a da nije pored njega???
Zbog cega ne znam,mozda vi znate???? :lol: :lol: :lol:
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
Ovako, kupiću novi disk sa oprugom i poteznicom i radiće moj Evinrude kao pravi. Dobar je to motor ali nije za moje godine da vučem poteznicu.

Uzgred, zna li neko koliko to sve košta (mislim na taj disk sa oprugom i poteznicom)?
Rekoše mi u subotu da se javim Miletu Džonsonu - hajde neka mi neko javi broj telefona da ne "kopam" po forumu...

e to i meni treba, uzeh zeku od saleta al motor ne radi za pocetak moram da promenim taj disk ... ajde kada iskopas javi i mene interesuje cena

Van mreže LSI

• LSI

e to i meni treba, uzeh zeku od saleta al motor ne radi za pocetak moram da promenim taj disk ... ajde kada iskopas javi i mene interesuje cena

Evo, ovo sam našao na našem forumu:

MOTONAUTIKA SERVIS-ispod nadvoznjaka kod hipodroma (Paštrovićeva 12).

Mile Johnson tel:011/354 31 21 ili 2543 888 (javlja se i Marko)
Ugljesa Radivojevic tel:063 271 888

Razgovarao sam sa Uglješom i Markom (Mile se sutra vraća u radnju).
Ne znaju koliko bi čitav sklop mogao da košta i izgleda da nemaju ni novi ni stari na lageru.
Reče mi Marko da se javim sutra - Mile će moći da kaže više...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
e svasta... ajd javljaj da ne zovemo nas troje coveka, meni trebaju doduse samo opruge

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
Sve dobro!
I sve ide svojim tokom.  :good:
Bez muke nema nauke.