Dali smo sebi zadatak i izvršili ga.
Naterali smo Lazu da napravi krug svojim brodićem.
Da li će biti i sledećeg kruga ili i ozbiljnijih putovanja zavisi samo od njega. Da li on to ima u sebi ili ne ja ne znam. Da li mu je čamac bio san, želja ili je slučajno ušao u priču takodje ne znam. Nisam siguran ni u to da Laza stvano želi da plovi. Ali sam siguran da je dobio dobar podstrek od forumaša kao i da se uverio da je solidarnost malih nautičara nešto na šta svako ko sedne u čamac može da računa.
A evo i malo slika, tek da Laza vidi koliko je ljudi bilo angažovano oko toga da od pisca naprave nautičara :)
Ne znam da li će još neko imati šta da doda u vezi sa ovim dogadjajem ali bih ja želeo još jedan kratak (?) osvrt.
Ja sam svoj plan u najvećoj meri već ostvario - čamac je rekonstruisan i izgleda da je rekonstrukcija uspela.
Kao što rekoh u svom prvom komentaru posle porinuća, rekonstrukcija je koštala mnogo više nego što sam planirao i da sam u početku znao koliko će koštati, verovatno od rekonstrukcije ne bi bilo ništa.
Ovako, sad mi predstoje novi troškovi da bi čamac bio zaista u funkciji.
Bez tende nema uslova da čamac ostane na vodi i do daljnjeg će biti u bašti, a to znači da se smanjuju mogućnosti novih plovidbi jer mi je ipak potrebno i malo vremena i dosta tudje pomoći za operaciju spuštanja i izvlačenja čemca iz vode.
Ipak, nadam se da će čamac dobiti tendu i da će većina "unutrašnjih" radova biti kompletirana do sledeće "DTD regate". A svaki slobodan vikend (koliko ih bude do kraja sezone) iskoristiću da budem sa čamcem na vodi.
Da li sam pravi nautičar ili nisam, da li to imam u krvi ili ne, o tome neću.
Samo ja znam koliko vodu volim i koliko mi je srce veliko zbog dogadjaja koji se dogodio u subotu.
Jer ne samo da sam ispunio svoju želju da čamac bude u vodi, već sam to uradio u prisustvu tako velikog broja ljudi koji su došli lepo raspoloženi, spremni da pomognu...
Misli li neko na to koliko bi trebalo platiti nekom majstoru koji bi proveo par sati oko mog čamca u pokušaju da zameni crevo, našteluje gas, popravi poteznicu...?
A u subotu nekoliko ljudi je dobro zamastilo ruke i polomilo prste da bi moj čamac zaplovio.
To je nešto što se novcem ne može platiti.
Sva ona nasmejana lica oko mene znače mi mnogo i ja ću vrlo rado pokušati da uzvratim makar deo te pozitivne energije na nekom drugom mestu, u nekoj drugoj prilici.
Pozivam naročito mlade i skorije članove našeg foruma da se ne stide i da se oglase. Da pitaju šta ih zanima, da kažu šta misle - da se otvore.
Na ovom forumu ima ko da ih čuje, razume i da im pomogne.
Ja mogu da kažem samo jedno: HVALA svima!
Sada znam da sam veoma bogat čovek i to je bogatstvo koje mi ni jedan lopov ne može ukrasti. Može mi ukrasti čamac ali ne i moje prijatelje sa foruma.
Živi bili!