Lepo vreme, idealni uslovi za plovidbu, Dunav pitom, uslovilo je da se ne mali broj posada pojavi na 8.5 km reke Tamiš. U dva dana prešlo se dobrih 50 km tako da je ovo bilo više druženje uz plovidbu mada naravno nisu izostali ni kojekakvi dijetalni specijaliteti. Ja sam po prvi put bio u ovim vodama i po meni svakako vredi videti, ulaz u Pančevo je baš zanimljiv i ima neki šmek Bankoka u malom, što se samog Tamiša tiče okoliš je lep, rečica mirna i krivudava, dubina uglavnom između 3-4 metra međutim ima gomila panjeva pa zahteva oprez a na nekim mestima i nije se baš lagano mimoići. Mislim da nikako nije za noćnu plovidbu bez obzira na osvetljenje. Ima dosta krivina pa nema opuštanja i to mu daje neku draž. Meni lično nije za neku bleju, nema peska, rastinje dosta gusto i nekako mi sve skučeno. Kad smo izašli na Dunav osećao sam se ko da sam izašao iz kaveza. Kako god bilo je super i siguran sam da ćemo ponoviti plovidbu. U povratku negde kod 25 maja naletesmo na druga Joju sa lepim remorkerom pa smo se okačili za stari tegljač da popijemo pivce i malo pogledamo pravu rasnu radnu mašinu a i dobismo malu demonstraciju daljinskih komandi. Slike naravno nemam a neko od prisutnih drugara će svakakao okačiti neku sličku.