Autor Tema: Nesrece na vodi  (Pročitano 6450 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Nesrece na vodi
« poslato: 30, 03, 2009, 21:48:52 posle podne »
http://www.blic.rs/hronika.php?id=85848

Kobni sudar čamca i šlepa kod Zemuna
Ronioci prekinuli potragu za mladićem
Autor: A. Ž. A. - M. K. | Foto:J.Vučetić | 30.03.2009. - 08:36
Ronioci prekinuli potragu za mladićem

BEOGRAD - Zbog visokog vodostaja i brzine Dunava ronioci Žandarmerije juče nisu mogli da nastave potragu za Milovanom T. (25) iz Beograda koji je u subotu uveče nestao u delu reke kod Zemuna kada se posle sudara sa šlepom „samohotkom” prevrnuo čamac u kome je bio sa društvom. Osmoro njegovih drugova ubrzo posle sudara spasioci su izvukli na obalu.

Miodragu Đ. (26) iz Beograda, koji je upravljao čamcem koji je udario u samohotku, određen je policijski pritvor zbog sumnje da je ugrozio bezbednost javnog saobraćaja.
- Cele noći smo tražili Milovana T. Međutim, u nedelju zbog visokog vodostaja i brzine reke nismo mogli da nastavimo potragu. Zbog brzine reke male su šanse da ga nađemo na mestu gde je čamac potonuo - saznaje „Blic”. Čamac u kome su bili mladići i devojke juče je poslat na veštačenje.
Šestorica mladića i tri devojke, svi stari oko 25 godina, preksinoć u 19.30 sati vraćali su se s izleta s obale Dunava u marinu Nautičkog kluba „Široka staza” u Zemunu. Pretpostavlja se da zbog mraka nisu primetili da im se približava brod. Prema priči svedoka i spasilaca, „ljudi sa šlepa su ih videli, svirali im, ali kako je takvo plovilo teško zaustaviti, sudar je bio neminovan”. - Čula sam zapomaganje „u pomoć, u pomoć”. U prvom trenutku pomislila sam da se neko šali. Ali dozivanje u pomoć nije prestajalo. Pogledala sam ka sredini reke i videla ljude kako mašu. Nekoliko ribara koji su bili u čamcima krenuli su ka mestu odakle su dopirali pozivi - priča za „Blic” Vesna Pekić.
Do davljenika u svom čamcu prvi je stigao ribar Esad Lutvica. Izvukao je dvojicu mladića iz vode, stavio ih u čamac. Ali jedan od njih posle šoka koji je preživeo skočio je u vodu i doplivao do obale kod restorana „Reka”. U međuvremenu ribari su uspeli da iz vode izvuku još tri mladića i tri devojke i prevezu ih na obalu.
- Deca su promrzla, tresla su se. Temperatura vode bila je malo iznad nule. Nisu bili povređeni, samo u šoku. Mi smo im doneli čaj i ćebad, - priča Vesna Pekić.
Komšije Milovana T. u naselju Bežanijska kosa kažu da je bio fin mladić. Posle razvoda roditelja živeo je s majkom i sestrom, koja se u međuvremenu udala. Komšije kažu da je svojevremeno trenirao veslanje, ali da je zbog posla u jednom privatnoj firmi prestao s treninzima.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
???: Nesrece na vodi
« Odgovor #1 poslato: 30, 03, 2009, 21:49:57 posle podne »
http://www.blic.rs/beograd.php?id=75405

Sudar čamca i teretnog broda na Dunavu
Autor: M.T. | Foto:m. ilić | 22.01.2009. - 10:59

Veljko T. (74) je samo zahvaljujući snalažljivosti ostao nepovređen, kad je u njegov metalni čamac na sredini Dunava u pravcu marine „Sveti Nikola“ u Zemunu juče oko 14.30 sati udario teretni brod.

Do nezgode je došlo pošto se nesrećnom čamdžiji pokvario motor na putu od Lida ka Zemunskom keju, a teretnjak nije mogao da se zaustavi niti skrene. U trenutku sudara brod je prešao preko prednjeg dela čamca usled čega se zadnji deo podigao i odbacio starca koji je uspeo da se uhvati za metalnu ogradu palube. Nekoliko trenutaka potom, teretnjak se zaustavio da bi ljudi sa broda pomogli Veljku koji je nogama bio u vodi. Pošto su ga izvukli iz vode, do teretnjaka je došlo nekoliko lokalnih ribara i svojim čamcem prevezlo nesrećnog čoveka do splava „Sveti Nikola“ na Zemunskom keju. Čamdžija je bio veoma uznemiren, ali srećom nepovređen tako da se u lokalu vrlo brzo ugrejao pijući rakiju sa bratom. Ribari su u marinu dovukli i čamac koji je usled oštećenja ali i nezgode bio polupun vode, dok je teretni brod nastavio svojim putem. Kako saznajemo, Veljko je pre nezgode bio u obilasku svoje bašte na Lidu.
-Dogovorili smo se sa ljudima sa broda da problem rešimo mimo rečne policije i sudskih organa, jer ionako nije reč o velikoj šteti – kaže Veljkov brat koji nije želeo da se predstavi.

Van mreže mossi

• Pol: Muškarac
  • Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #2 poslato: 30, 03, 2009, 23:03:27 posle podne »
Citat
-Dogovorili smo se sa ljudima sa broda da problem rešimo mimo rečne policije i sudskih organa, jer ionako nije reč o velikoj šteti – kaže Veljkov brat koji nije želeo da se predstavi.

Kakav bezobrazluk, a mrtav čovek.
Ide krivična prijava. I Zatvor na duže.
Nije imao veslo i čamac mu SIGURNO nije registrovan na 8 osoba.

Katastrofa...  :wild:

Van mreže marke

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #3 poslato: 30, 03, 2009, 23:14:15 posle podne »
Ja koliko sam shvatio ovo su dve odvojene vesti, vidi datume, jedna bez zrtava a druga tragicna.
Marke

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #4 poslato: 30, 03, 2009, 23:20:53 posle podne »
Jeste, ja malo "ubrzao" čitanje.. posle prvog članka, drugi sam samo preleteo, a ostede mi samo ono "nije velika šteta"...

Izvinjavam se ..  :drinks:

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #5 poslato: 30, 03, 2009, 23:46:12 posle podne »
Kakav vikend, srećom te se ovo drugo dobro završilo. Ovo bi svima trebao da nam bude posetnik ušta se upuštamo.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #6 poslato: 31, 03, 2009, 00:11:17 pre podne »
mora pomocni motor...

Van mreže captjerry

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #7 poslato: 31, 03, 2009, 09:51:01 pre podne »
mora odgovornost skipera, upravitelja ili kako vec...pa makar i nemao dozvolu....ti si taj od koga sve zvisi, glavni i odgovorni...za sve duse na camcu ...to je ono sto sam se odmah slozio sa pokojnim Gatkom i Duletom u raspravi na onom bivsem forumu...
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #8 poslato: 31, 03, 2009, 10:51:05 pre podne »
mora odgovornost skipera, upravitelja ili kako vec...pa makar i nemao dozvolu....ti si taj od koga sve zvisi, glavni i odgovorni...za sve duse na camcu ...to je ono sto sam se odmah slozio sa pokojnim Gatkom i Duletom u raspravi na onom bivsem forumu...

to se naravno podrazumeva

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #9 poslato: 31, 03, 2009, 12:24:46 posle podne »
pisi :) ili baci copy paste :)

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #10 poslato: 31, 03, 2009, 17:38:31 posle podne »
Ljudi i prijatelji,zamolio bih vas da nelupetate gluposti oko tragedije u subotu uvece.Jer sam ja jedan od tih ljudi koji su spasli osmoro ljudi,mojih drugova koje poprilicno poznajem.Tako da novine malo sve preuvelicaju.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #11 poslato: 31, 03, 2009, 19:19:55 posle podne »
Gorio, daj info iz prve ruke. Da se ne bakćemo sa dezinformacijama.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže HUMMER

• Drinski Kratkorepi Peš
    • HUMMER
  • Brod tip: Samogradnja metal
  • Marina: Jedriličarski klub Vojvodina NS
  • Veličina: 7x2
« Odgovor #12 poslato: 31, 03, 2009, 19:55:33 posle podne »
Mene cudi da nema vise ovakvih nezgoda kakvih se sve ljudi pojavilo na vodi, svi misle nema opasnosti na vodi a kad se ovako nesto desi onda dizu frku...

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #13 poslato: 31, 03, 2009, 20:08:44 posle podne »
Ljudi i prijatelji,zamolio bih vas da nelupetate gluposti oko tragedije u subotu uvece.Jer sam ja jedan od tih ljudi koji su spasli osmoro ljudi,mojih drugova koje poprilicno poznajem.Tako da novine malo sve preuvelicaju.
     Pustimo coveka da kaze,ako hoce,sta zna.
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #14 poslato: 01, 04, 2009, 09:48:46 pre podne »
Pa ovako prijatelji.Nadam se da niko od vas nije novinar pa da ovo zloupotrebi,nebi bilo u redu.
Posto se svake subote sakuoljamo u nasem klubu,tako smo sa sreca bili i ove kobne subote.Ti ljudi koji su bili u camcu sam ih ja vecinu poznavao dobro,ako se mozda secate to su oni sto su celo prosle leto kampovali na plazi malo iznad 1175 km.Oko 19:30 komsinica dotrcava sa cerkom i vice ljudi neko vice upomoc,mi nismo culi jer je svirao radio.Odma za njo m je dosao pas od mog drugara koji je bio mokar,odma sam znao ko je nastradao.Malo prenego sto je komsinica dosla videli smo dva broda kako se mimoilase,brod koji je isao uzvodno je prosao a brod koji je isao nizvodno je okrenuo brod ka uzvodno i trazio nesto sa reflektorima.Pre okreta se cule sirene.Ugasili smo muziku i culi kako neko zapomaze,istog trenutka smo uleteli u jedan camac,koji je na svu srecu taj dan spusten u vodu i na njemu je bio motor.Komsija pored koji se navodi u novinama Esad Lutvica je takodje posao prema zvuku ljudi.Njih sedmoro je spaseno sa tim camcem,a osmi je bio kod komsije u camcu i odvezao ga je do restorana reke na setalistu.Decko je izleteo iz camca i usao u kafanu da se zgreje,posle je prebacen u Zemunsku bolnicu.Ostalih sedmoro smo mi zbrinuli i ugrejeli.
Inace oni su videli da ide brod koji je isao uzvodno,njega su propustili i prosli iza njega.A brod koji je isao nizvodno nisu ni videli,u poslednjem trenutku ga vide ali kasno,tad je i zatrubeo kad ih je vec zgazio.Njih troje je ostalo u camcu koji je bio ispod broda,a ostali su iskocili i odupirali se brodu koji ih podvlaci pod njega.Camac je sa njih troje u njemu isplivao pored broda,i oni su i dalje bili u njemu.Kazu da su se odgurivali o dno broda da bi dosli do povrsine.Ubrzo se moj drugar skinuo go i sve ih privukao camcu,ali jos jednog nije mogao da nadje.Znali su odma da fali.
Posle na obali je dosla policija ,hitna pomoc,novinari koji su bili veoma bezosecajni,istrazni sudija,Kapetan Nebojsa iz kapetanije,interventne jedinice,ma svi zivi.I tako se sve to odigralo.

Molio bi da ovo niko ne iznosi u javnost,jer ce opet pricati gluposti.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!