" ...MAGNUM EST STARE IN DANUBII RIPA ...VELIČANSTVENO JE STAJATI NA OBALI DUNAVA (Plinije mlađi)" - by Skipper.rs
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Znam da taj motor sigurno netrosi 12l/h do 15/h zato sto moja 50-ca na elanu gt 402 trosi od 12l/h do 15l/h a nije tezak ko skela nego ima samo 170kg :good: .A Budens72 je upravu na punom gasu je potrosnja puno veca :smile:
Citat: ajveks 03, 06, 2010, 08:46:28 pre podneSto veca konjaza to jeftiniji jos Johnson 70 hp 2t :smile: potrosnja od 18l/h do 25l/h Pravi ubica za dzep ali kome to nije problem motor je dobar.Da li si konkretno gledao ovaj na slici?Ako ti je dostupan vizuelno,godiste ti pise na plocici.Po mojoj prepostavci ovaj je iz pocetka 80-ih18-25 l/h ??? mozda ako ga stavis na skelu od 10 m i 5 automobila na njoj. oni netrose vise od 12-15 l na 4000 obrtaja na camcu do 5 m.
Sto veca konjaza to jeftiniji jos Johnson 70 hp 2t :smile: potrosnja od 18l/h do 25l/h Pravi ubica za dzep ali kome to nije problem motor je dobar.Da li si konkretno gledao ovaj na slici?Ako ti je dostupan vizuelno,godiste ti pise na plocici.Po mojoj prepostavci ovaj je iz pocetka 80-ih
Proizvodjač mora da računa potrošnju na sat jer nezna na koji čamac ide motor. Mi moramo da potrošnju računamo po predjenom kilometru. Eto... ajde da Sale troši manje od Ronca po predjenom kilometru. :)Ronac, koliko kilometara ste prešli za tih 50 minuta?Verovatno ste sa 20l prešli 40 km. Toliko bi potrošio i T4 na 40 km na istom čamcu. Verovatno i više. Po meni je to sasvim pristojna potrošnja.Petra je znala da srče i 70l na sat pri brzini od 63km na sat. Kosa se podigne kad pogledam protokomer. Ali kad mi to Garmin preračuna u potrošnju od 1,1 l po kilometru... :)Onda je to sasvim za vožnju od 2 sata do Golupca sa čamcem od 10 metara sa motorom od 360 HPZato ja potrošnju uvek računam po predjenom kilometru. Nikako po satu.
Dule, sve je po Yamahinim tablicama.I sve je tačno! Znao sam koliko ću potrošiti u litar!Nizvodno sam išao na ispod 2000 obrtaja i tu je potrošnja oko 1L/h.A uzvodno je bilo malo uzvodno! :: :: :: :: :: ::