E i ja pokusavam da kupim fleksi panel.prosle godine sam kupio kod arene jedan od 100w i odlicno je radio,prosto neverovatno,to je ona mat varijanta kao da ima neke piramidice po povrsini, ali je iz nekog razloga poceo da prekida i na kraju sam ga vratio. Sad sam u potrazi za novim, po mogucstvu kvalitetnijim. Ako nista ne nadjem do kraja marta ,moracu da uvozim.
Kontroler sam takodje izbacio. imao sam one obicne kineske,ali se greju i malo mi ftka da ih ostavim na brodu da rade kad nisam tu ,pa sam sad kupio victronic smartsolar mppt. Prosle godine sam jedva izgurao leto na moru sto se tice struje zbog loseg kvaliteta te opreme, pa sad gledam da nadjem neke sto kvalitetnije..ti obicni kontroleri kao rade ,ali ja sam kupio dva komada za svaki slucaj i oba su mi sumnjiva.ovaj victronik bi trbalo da bude .
Mozda bude na sajmu nautike nesto od tih panela.
Ne mogu da nađem sada na KP oglas te radnje kod arene ali bih po tekstu oglasa rekao da su to ovi paneli?
https://www.kupujemprodajem.com/gradjevinarstvo/solarna-oprema/flex-solarni-panel-monokristalni-150w-12v/oglas/132222530?filter_id=1456700113#photoBig
Uvoz panela odakle? Koji proizvođač?
Što se kontrolera tiče, gde kod nas ima Victron (ili neki drugi kvalitetni) kontroler da se nađe?
Moguće da će neko da ponudi solarnu opremu na sajmu nautike al bar do tada da znam(o) šta je u ponudi kod nas :)
Pa moj je bio takav neki,ali sam kupio tamo kod arene u tom solarshopu, nisam hteo na ogladima da bih imao garanciju i stvarno su mi vratili pare.ja sam odneo plocu probali smo i prekidala je kad je malo savijes radi,a inece ne radi.Inace ja sam ploci staviko na nekakav drveni ram i tako sam i odneo tamo ,nisu pravili nikakv problem oko vracana novca
Ja sam hteo drugi panel,ali nisu imali.
Problem je izgleda sto su te ploce jako skupe,a ove kineske koje se kodd nas uvoze su verovatno neke najgore,pa zato ljudi misle da to nije dobro.ali ipak drugari na jedrilicama svi imaju te savitljive kikneze
uglavnom niko nema problema. Verovatno ja nisam imao srece.Ja ne volim na brodu u sezoni da popravljam nista i gledam da sve bude sto kvalitetnije i jednostavnije,ali ne vredi brod je komplikovana sprava.
U svakom slucaju ce ti paneli jos poskupeti kad se pojave, kao sve ostalo.
Ovaj iz oglasa koji ste postavili,mozda i nije los.u svakom slucaju nije skup,pa ako daju neku garanciju mozda nije lose uzeti ga.