Da, šta reći o tim smetlištima pored reka, u ovom slučaju pored Tise? Kada Tisa u proleće počne da nadolazi, donosi sa sobom ostrva pvc ambalaže po pravilu, i skoro bez izuzetka sa Ukrajinskim i Rumunskim etiketama. O raznonarznom drugom smeću da i ne pričamo. I tada kada čovek sve to vidi, počnu da se komešaju osećanja među kojima ima i malčice besa prema svi tim neodgovornim, bahatim ljudima u čijoj nadležnosti su deponije poput ovih u gore navedenom filmu. Čovek koji je ovo snimio i postavio na youtube je Ljasuk Dimitry polu Mađar, polu Ukrajinac, izvanredan poznavalac Tise kao i njen strastveni obožavalac. Osim ovog videa na svom kanalu ima pregršt drugih manje sumornih, fascinantnih videa o Tisi, uglavnom iz Mađarskog dela sliva, ali i iz našeg dela. Među najlepšim je u svakom slučaju film o Tiskom jezeru. Čovek je ovu reku prikazao na zaista jedinsven način, koji će siguran sam posle gledanja tih njegovih materijala, kod nekih nautičara sigurno pobuditi želju za uzvodnu plovidbu Tisom van granica naše zemlje. Mene je već ubedio, pa ja već sada planiram za možda 2 godine plovidbu od oko mesec dana uzvodno sve dok je plovidba moguća.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk