Evo javno se izvinjavam svima, neću više gušiti...
Samo za kraj, ja sam majstor koji popravlja mašine više od 45 godina, znam svašta i nisam papak. Ako o brodovima ne znam ništa, voljan sam da naučim. Za one što im zinu oči, ovaj brod košta minimum 7000 evra a dok se dokupi šta treba i više.. Početna cena nije što i krajnja.
Ako poredite (izbegavam to da kažem) sa domaćim skalamerijama onda kad se kaže jebote 9 meteri ima a košta samo 3500 evra pa da li si ti normalan, mislim ja?... Mislim jesam, enterijer u materijalu košta max 500 evra i to da izgleda da se usereš, mislim na tekstil i par lajsni a ispod truo dušek nema veze...
Šta onda ostane od ovog broda koji ima (imao je) trulo korito čim je krpljen a tamo je lim bar 6mm u startu znači ebali mu kevu sa neodržavanjem. Ako sam se išta nagledao u životu to je našminkan auto a u trepni beton ili stara radna odela.
Nije zlato sve što sija.
Pitao sam konkretno koliko košta neophodna oprema za plovidbu, bar orijentaciono, nisam dobio odgovor. Procenio sam odokativno da mi treba minimum 1200 evra što ide plus na ovakav brod jer nema ništa, sledeći koji ima znatno više košta 600 evra više a sledeći koji mi se baš svidja a 9.5 metara je košta 1000 evra više a možda i 100-200 manje od 1000, takva ima dva i čekam da mi se jave sa rezultatom.
Za 6000 (traži) ima brodić sa svom opremom i pramčanim propelerom a 200+ litara nafte u tankovima itd...
Daklem, gledam, čitam dopisujem se i kupiću nešto i neću vam javiti iz inata a znam da će da se nasekirate zbog toga
Iskreno, razočaran sam pristupom pojedinih ljudi moj želji da kupim brodić i što tražim i zakeram da bude najpribližnije nekom mom ( NE VAŠEM) vidjenu plovila. Očekivao sam podršku ili bar zezanje jer nije ovo tema gde se rešava putanja svemirske sonde do Neptuna.
Ima stvarno divnih ljudi koji su bili dobronamerni i gde se oseća dobrota i nesebična podrška a ...
U to ime ja Vas pozdravljam ...