na kucne ljubimce
ovi su neverovatni :
1. Za držanje kućnih i egzotičnih životinja, utvrđuje se komunalna taksa u godišnjem iznosu, i to:
1a) za držanje kućnih životinja – pasa i mačaka u zgradama individualnog i kolektivnog stanovanja
– po psu 500,00 dinara
– po mački 500,00 dinara
1b) za držanje nesterilisanih pasa i mačaka u zgradama individualnog i kolektivnog stanovanja
– po psu 1.000,00 dinara
– po mački 1.000,00 dinara
1v) za držanje egzotičnih životinja u zgradama individualnog i kolektivnog stanovanja
– po životinji 500,00 dinara.
2. Obveznik takse iz podtački 1a) i 1b) ovog tarifnog broja je pravno i fizičko lice, koje je kao vlasnik, odnosno držalac psa ili mačke, evidentiran u jedinstvenoj bazi podataka Ministarstva poqoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprave za veterinu, o broju registrovanih pasa i mačaka na teritoriji Republike Srbije, za grad Beograd. Obveznik takse iz podtačke 1v) ovog tarifnog broja je vlasnik, odnosno držalac egzotične životinje utvrđen rešenjem nadležnog ministarstva.
3. Obveznik takse iz ovog tarifnog broja je dužan da taksu plati u roku od 15 dana od dana dostavljanja obaveštenja za plaćanje lokalne komunalne takse iz ovog tarifnog broja.
4. Kontrolu naplate takse iz ovog tarifnog broja vrši Sekretarijat za komunalne i stambene poslove Gradske uprave grada Beograda i Veterinarska stanica Beograd.
5. Komunalnu taksu ne plaćaju vojne ustanove, organi unutrašnjih poslova i slepa i slabovida lica za pse vodiče.
Član 6.
Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu grada Beograda”, a primenjuje se počev od 1. januara 2010. godine.
Skupština grada Beograda
Broj 43-1178/09-S, 28. decembra 2009. godine
Predsednik
Aleksandar Antić, s. r.
Znaci moje kuche koje sam pokupio sa ulice,ocistio oprao vakcinisao,chipovao i udomio sada treba da me kosta jos hiljadarku..Ne znam da li i ribice u akvarijumu podpadaju pod ovaj zakon??papagaji svakako jer su egzoticne zivotinje. :smile: Kakva smo mi drzava....I jos se zalimo kako moramo da placamo porez na chamce,ej bre tonu dve gvozdja ko par machaka i kuchica...sad kad se saberem i nisam tako lose prosao sa mojim chamcima... :smile: