Najvise ljudi iz srbije koji vuku brodice,jedrilice..ide u vurvuru,ormos panagias. Uslovi su stvarno dobri. Ostrvo diaporos sa jos nekoliko ostrvaca prave zaliv koji je bas siguran.tu ima desetak uvala,zaliva koji su odlicni za sidrenje. Jedrilicu kao sto je mikrotoner
najbolje spustiti i vurvuru.tu ima i parking za prikolice.mislim da se ne placa.ako necete da habate lamelu tu ima par dzipova koji ce za 10e da spuste camac u vodu. Cesto i nece da naplate.
Druga varijanta je par kilometara pre i Ormos Panagias .ribarsko mestasce. Tu postoji marina pored koje je rampa. Rampa je nicija.ne placa se koriscenje. Na ulazu u mesto ima nekoliko suvih marina.svaka ima vozilo za spustanje camaca .pa mozete njih da pitate da vam cuvaju prikolicu. Ja svratim kod njih kad stignem, kazem im da dodju na rampu kad mi odgovara.npr za dva sata, dok pripremim jedrilicu,podignem jarbol....oni dodju spute jedrilicu i ja odmah otplovim. Oni odvezu prikolicu,operu i npr.posle mesec dana ih zovnem da dodju da me izvuku. To spustanje i izvlacenje i cuvanje prikolice mesec dana kosta 50 e.
Ja sam ne mogu da spustim i izvucem jedrilicu,posto je preteska i ne moze bez nekog jaceg vozila. Meni je ovako kao sto radim najlakse, a i cuvaju mi prikolicu. Ne brinem da ce neko da je mazne. Auto parkiram u ormos panagias-u, samo nadjem hlad .tu dodjem jednom u 7 dana. Ostavim jedrilicu na gradskom molu, pa upalim auto i tad obicno i odemo negde da se provozamo,gorivo,kupovina. Ako ne spavate na jedrilici onda je vurvuru mozda najbolje resenje.jedrilicu mozete ostaviti bilo gde.tu je sve sigurno. Jedino sto to mesto i nije bas nesto. Al cim isplovite je odlicno. Okolina nije losa. niz prst nema sigurno pristaniste za spavanj do sartija, ali za dnevne izlete ima puno mest, a preko do Amuljani ostrva se lako prejedri.
Imam negde kontakt ovog sto mi cuva prikolicu ako vam treba..