Па кад ме је Лаза већ прозвао, да напишем и ја пар слова око нашег одласка у Тител код Деде и Барбанеше. Били смо у суботу 29.07., Срсе у пару (Срсиница и Срса), Арса и Веца, а затекли смо добрано друштво - Деда и Баба(Зока), Барбанеша, две госпође са децом из Новог Сада, Тома (којег нисам видео више од 10 година)са супругом Надом, Миле са супругом...... Мало смо окаснили - дошли смо колима из Бгд, преко "Пупиновог" моста и наравно промашили скретње за Зрењанин, па смо отишли у п.... тамо негде испред Панчева се окренемо па назад.
Е сад шта рећи за друштво и дружење? Уз обавезну таландару (око које смо се сви изређали у улози мајстора за печење) и ђаконија са исте (пилетина, крмендле, ћевапи, сланина, кобасице, кромпир....), а од течности стандардно, ракија, пиво, вино, кис.вода, разни газирани сокови и сл., испунили смо традицију свих наших дружења да се пуног стомака боље и лепше забављамо.
Можда је неко приметио да на менију није било рибе, на моју велику жалост, а разлог је једноставан, наши пецароши су овај пут оманули, рекоше да риба ни да пипне мамац.
Место бивака на Тиси, је феноменално, дебела ладовина, близу урбана средина за провијанте и слично, приступни пут за аутомобиле сасвим ок, места за везивање чамаца и излазак на обалу веома приступачна.... То се да видети из Лазиних слика јер ја нисам вичан тој врсти "опаљивања" а још мање качењу слика на комп. тако да ја немам шта да "окачим".
Целодневно дружење је протекло уз причу, смех и шалу како и доликује кад је друштво на окупу. Круна свега је била у вечерњим сатима - колективни одлазак у једну од посластичаница у Тителу, у инспекцију квалитета чувеног сладоледа, за који кажу да је најјефтинији и најбољи. Сад да ли је најјефтинији не знам, Арса је узмирио рачун, а да је одличан - јесте заиста врхунски.
Све у свему посета пријатељима ће сигурно бити поновљена и то у најскорије време(наравно уколико примају овакве госте).