*
Dobar Vam dan gospodine
serbonDrago mi je da vam se svidjaju moji opisi dozivljenih dogadjaja na rekama. Mada prepricavanjem se gubi kolorit u odnosu na dogadjaj, ali sve jedno je lep dozivljaj i meni kada se setim tih dogodovstina, a za sigurno i vama kada ih citate, a niste imali prilike da ucestvujete u njima !
Kazete, vi ste iz Beograda, a zivite u okolini Nisave. A ja, ja sam momentalno u goroj situaciji. Rodjen sam pored Juzne Morave, camac i uspomene su mi na Savi ( 2-gi km. ), a ja sam na Dnjepru. A ovde sa camcem mozete na vodu tek posle "mresta", tacnije posle 10 juna. Razlog je neprimerna kradja ribe i zbog toga sto vlast ne moze da zaustavi kradju ribe u vreme mresta, zabranili su uopste kretanje camaca, jahti i drugih turistickih plovila. U julu mesecu dolazim u Beograd i ceo mesec cu raditi sa majstorima na Sevi-2: peskiranje i farbanje vodenog dela korita, montaza eho-pilota daljnjega vida, kliritom oblaganje zidova kabine kupatila i pustanje u rad frizidera i friza, koji su napravljeni ispud lezaja. Kao sto vidite, uspeo sam od godisnjeg odmora da isplaniram obaveze. Ali sve jedno, imacu zadovoljstvo da sve to zavrsim. A camac na Dnjepru spustam pocetkom Avgusta i tada cu nadam se imati vremena da isplaniram boravak u nekim razlivima ispod usca reke Desne u Dnjepar.
Gospodine
serbon, javno obecavam da cete sledece godine biti moj gost na Sevi-2. Telefone cemo izmenjati preko licnih poruka. Sve najbolje Vam zelim.