pa nije bas taj rol toliko dobar.on radi savrseno kad je skroz otvoren i kad je zarolan radi lepo ali ne moze bas da se jedri ostro. malo se nabere i stoji visoko, a kako mi je klizac skote dosta daleko od jarbola ,blizu boka broda , sve to zajedno ne radi kako treba. glavno jedro moze daleko ostrije. Inace cesto mi treba jedrenje u vetar. na moru redovno, a na dunavu kad duva gornjak jedva napredujem uzvodno. Inace jedrilica dosta lepo jedri s obzirom da nije neki sportas, a i ja nisam u tom fazonu. ima tu jos jedna stvar, taj moj rol je neki frankestajn i mislim da nije bas ni predvidjen za jedrenje kad je narolan do pola. probao sam ja to sve i na brodu koji ima bas dobar rol i isto je kao kod mene, cim ga malo zavijes opadas obavezno 10 stepeni, i onda i glavno malo popustis. U stvari ja ne mogu da gledam kad jedra nisu lepo natrimovana i imaju neke falte ili nesto trese, tad ne uzivam u jedrenju.
Mozda mi je najbolje da dodam samo dva manja klizaca skote i da to staro jedro smanjim po merama koje mogu naci na internetu i kad je jaci vetar da skinem genovu i stvim to manje. sistem je takav da se jedro lako menja jedro. tada bih to jedro isto mogao da narolam ako zatreba.