Da ova tema ne bi ostala bez svog epiloga evo najnovijih vesti:
SVB jednoručna komanda stigla juče na moju adresu!
Utisak: Da nije bilo problema sa mojim karticama, preporučio bih i svima vama da kad imate mogućnosti kupujete ovako. Ali da budete oprezni (kasnije ću objasniti zašto).
Skinuo bih kapu pred Nemcima i pohvalio ih za njihovu poslovnost - nije im bilo teško ni da me pozovu telefonom par puta radi dogovora šta i kako da uradimo, a deo je stigao za manje od osam dana od dana kada su mi javili da je pošiljka poslata.
Što se tiče troškova, to znate: sama komanda sa isporukom košta 165,31 evro.
DHL mi je ovde kod nas naplatio još oko 5.600 dinara na ime carine (10%) i PDV-a (18% na vrednost pošiljke plus iznos carine).
Na sve to, PTT je obračunao svoju isporuku i svemu tome dodao još 226 dinara. Ukupno plaćeno kod nas 5.809,00 dinara
Sve u svemu, komanda košta oko 210 evra.
Da li je to mnogo ili malo?
Da li bi bilo jevtinije da je moglo da se kupi negde kod nas?
Ne znam.
A sad da se vratim na ono zašto da budete oprezni.
Malo sam razočaran.
Pokazalo se po ko zna koji put da ono što je nacrtano na zidu ipak nije to...
Radi se o tome da sama komanda, onako kako je prikazana na slici iz kataloga izgleda "šminkerski": lepo, malo, kompanktno.
Kada sam otvorio kutiju, osim tog dela koji je bio na slici iz kataloga, isporučen mi je i metalni sklop koji ide u kompletu i na koji se kače sajle.
Bogo moj! To je skalamerija dimenzija 22 x 10 x 6 cm!
Sada to treba negde smestiti da se ne vidi, a da radi!
A ja sam u stvari hteo da kupim komandu koja bi bila jednoručna i manja od ove dvoručne džonsonove koju imam.
Kada sam to video, bio sam za trenutak u iskušenju da paket zatvorim i da robu vratim pošiljaocu - po zakonu, imam pravo da vrtatim pošiljku u roku do petnaest dana bez bilo kakvog objašnjenja.
Ipak, odlučio sam da komandu zadržim i da vidim šta mogu da uradim. Ako uspem da "sakrijem" skalameriju" komanda će na pultu izgledati sasvim lepo.
Ja sam odlučio ovako, a vi, pre nego što poručite i platite, pokušajte da saznate što više o robi koju gledate.