Autor Tema: Paljenje na ključ (ili dugme)  (Pročitano 17205 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • без брода
Odg: Paljenje na ključ (ili dugme)
« Odgovor #45 poslato: 05, 08, 2012, 09:12:16 pre podne »
Управо тако Лазо, на централну конзолу. На мотору само за моторе који се "возе" на ручицу, а ако имаш даљинску команду, а ти је имаш, онда или на команди или конзоли.  thumbup

Van mreže ljepoja

• Drinski Kratkorepi Peš
« Odgovor #46 poslato: 26, 08, 2012, 09:09:17 pre podne »
ja ne mogu da verujem da su ispisane 4 stranice i da jos nista resili niste..nema sta da se prica tu puno,imas moto marine bravicu sa 6 izvoda i ta varijanta ti je najskuplja i izaslo bi negde oko 50-60 e (sa svim materijalom-klblovima,provlacenjem) , a sto se tice 2 dugmeta...da najlakse je izvuci dva tastera kod motora i to ne kosta nista jer to nije prakticno da ne kazem neupotrebljivo. E sad ,da li si dobio uz motor neke kablove ? Ako nisi onda skokni negde do elektro prodavnice kupi kabel sa 6 zila u odgovarajucoj duzini i javi se na PP da se resi taj tvoj problem

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #47 poslato: 26, 08, 2012, 15:40:03 posle podne »
Ljepoja, hvala na brizi i ponudjenoj pomoći.

Zaista nisam dobio neki direktan odgovor napostavljena pitanja ali sam dosta naučio iz više razgovora, tako da sam u medjuvremenu problem rešio tako što sam postavo dva tastera na komandnu konzolu - jedan za startovanje, a drugi za gašenje motora. Napravio sam odgovarajuće kablove i povezao ih sa kablovima koji su bili pričvršćeni i koji su došli sa motorom.
Juče sam sve isprobao i sistem radi besprekorno.

Ostalo je da sada postavim centralni prekidač izmedju akumulatora i potrošača.
Mislio sam da ću to uraditi danas ali pojavio se problem sa radom menjača i trebalo je da danas posle podne budem u Slankamenu sa majstorom ali ... majstor nije završio posao na nekom gliseru u marini "Vidra" i odlazak u Slankamen pomeren je za sutra.

Sve mi se čini da ću taj prekidač postaviti tek kada se vratim sa odmora u drugoj polovini septembra.

Van mreže ljepoja

• Drinski Kratkorepi Peš
« Odgovor #48 poslato: 26, 08, 2012, 15:56:39 posle podne »
koji problem imas sa menjacem ?

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #49 poslato: 26, 08, 2012, 16:20:16 posle podne »
Pisao sam o tome juče pa da ne ponavljam, pogledaj ovde: http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,10337.new.html#new .