E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha 25 autolube

<< < (15/15)

Dejan Z:
Da, trese se.

Bakara:
Da, ali takav je valjda safe mode ili ima nesto sto ne znam? Koliko god dajes gasa, mozes do max 1200rpm, tako je bar meni bilo kad je ulje na minimumu, a sve ok sa motorom. Isto je treslo :)

LSI:
Недавно сам имао то искуство с блокадом обртаја на јамахи аутолуб од 40 КС.

Покушаћу да опишем догађај хронолошки.

Приликом покушаја стартовања мотора, у тренутку када сам дао контакт, огласио се аларм за уље.
Показало се да сам у посуди имао свега 200-300 мл уља.

Допунио сам посуду до максимума (неких 800 мл сам додао).

Иза тога сам испловио.

Број обртаја, који је достигао нешто преко 3.700, у једном тренутку је почео да опада и додавање гаса није помагало. Број обртаја је наставио да пада све до 1.500 о/мин и ту се стабилизовао. Пловио сам неких 15-20 минута не дирајући ручицу гаса (оставио сам је у положају изнад 2/3 гаса, близу максимума) и обртаји су били "заковани" на 1.500. При том, мотор је радио мирно, без трзања.

Приликом пристајања, када сам сасвим смањио гас, на неких 800 о/мин мотор је почео да трза и да се гаси.

После чишћења лер дизне у горњем од три карбуратора и после подешавања карбуратора (мајстор је то урадио), мотор сад ради мирно и при минималном броју обртаја, а успевао сам да добацим до 5.000 о/мин при пуном гасу.

Dejan Z:
Proslo je neko vreme, reko' da se javim. Problem je dijagnostikovan. Evo i kako....Jednog dana sam na dunavu koristio tehniku pecanja trolling. Ler gas, obler na 40 m od camca i idem na ler gasu. Nakon kilometara upali limp mode. Pregrejana. Par dana nakon toga, vukao sam skijasa i shvatio da cim se vise napreze, greje se. Moje sumnje su bile fokusiranae na termostat. Sutradan vadim termostat i zaticem termostat u ocajnom stanju. Ubacio u ultrazvucnu kadu na 1 h, probao ga u vrucoj i hladnoj vodi, medjutim on ne mrda. Vozim je ovih dana bez termostata, kupicu za par dana nov, dok ne krene hladno vreme. Za dve nedelje koliko sam bez njega, ni jednom nije upalila safe mode. On je verovatno periodicno radio i ostajao zaglavljen. A sto se lera tice, promenio sam pumpu na kojoj sipam i sada prede kao macka. Ni jednom se nije ugasila. Da ne preterujem i ne kazem da radi kao da ima 4 takta 😊

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju