Prosle godine kad sam kupovao novi motoric bio sam kod Vlade u futogu i on mi je savetovao-U toj konjazi jedino je Honda
svi ostali su k...!!!
Za hondu ce svi majstori imati samo reci hvale :good:
Al zbog nemogucnosti da nategnem sa parama do cene Honde kupio sam Mercury-ja 5 koji je bio 230 evr jeftiniji a hteo sam novi jer mi se stari motor tada zgadio koliko mi je zivce pokidao,doslo je do toga novo ili nista drugo pa makar i ovako maleni od 5ks
I evo mu vec godinu i po da nikad nije strucnuo niti je ikada morao u servis sem na zamenu ulja niti sam ikada morao zaverglati 2 puta da bi ga upalio :heat: Iza njega su negde oko 120-130sati rada Svaku hvalu imam i za taj Mercury5 koji je unutra pod kapom sve Made in Japan tj Tohatsu
Za njega sam se prvenstveno odlucio zbog cene i garancije od 5god a servis za njega mi je na 300m od kuce
Ni jedan 4t nije lagan,mislim da je mom Merc-u negde oko 28-30kg i nije bas prikladan za stalno vucaranje i nosanje,a tu je negde i Honda slicna sa kg
Svi ti mali motorici su 1cilindrasi pa dosta tresu i bucni su
Imam i T4koji koristim na drvenoj pecaroskol siklji od 5m pa se nekad nadje i mali merc.na njoj i razlika je nebo i zemlja koliko je 5ks 4t jaci od obicne tomosove 4-ke
Brzi je za 3-4km/h a potrosnja neprelazi 0.9-1l na tom camcu
Brzine koje postize su oko 11-12 uzdunav a oko 16km/h nizdunav
Eto to su moja neka iskustva sa takvim nekim slicnim motoricima pa ako pomogne... :drinks: