Jedna preporuka sa moje strane: Na Sitoniju treba ici svojim kolima i apartmane traziti van naseljenih mesta (Sarti, Neos Marmaras, ...).
Ceo krug oko Sitonije je dugacak oko 100km i ima takvih mesta da pamet staje. Recimo za nauticare Porto Koufo kao bivsa baza za podmornice (Nemacka u II ratu) ili "5 steps in the sand" ili plaza Kalamitsi sa pogledom na planinu Atos (2033m) ili Lagomandra ili ...
Neke cene sa kraja Juna ove godine: rucak u taverni (salata, jelo i pice) od 10 do 15 evra, najam camca na ceo dan 75 evra + potroseni benzin, pice u kaficu od 2,5 do 7 evra, apartmani dvokrevetni oko 45 do 65 evra u zavisnosti od pozicije. Doduse ima i puno jevtinijih apartmana u gradovima ali ih ne preporucujem jer su dosta daleko (ili visoko) od plaze.
Nesto sto je mene prvo zbunilo pa posle slatko nasmejalo (imaju i Grci svoga Mrkonjica): na samom kraju Sitonije smo naisli na citavu mrezu novih puteva koji ne vode niogde (tacnije vrte se u krug). Mostic koji stoji sam, put pa od puta idu par stepenika pa onda nema nista i sve tako. Evo i jedne slike:
Kada sam pitao cemu sluze ti putevi, u kojima moram da priznam za malo nisam zalutao, rekose da je tu planirano naselje od preko 3000 kuca i da su napravili puteve ali da su onda od celog posla odustali!!! :suicide: