PVB, komanda koju vi imate radi tako što puž povlači ili gura sajlu u jednom ili drugom pravcu.
Da bi to radilo sajla mora da bude odredjenih dimenzija i mora da ima odredjene završetke.
Ja nisam čovek od tehnike i neki vičan samograditelj ali sumnjam da to možete sami da napravite, osim ako, za razliku od mene, nemate radionicu, sav potreban alat i povrh svega - znanje i veštinu za tako nešto.
Predlažem vam da se javite našem prijatelju Busi2 koji prodaje takve komande i sajle (kod njega sajla dužine 13 fita/3,96 m košta oko 11.000 dinara; pretpostavljam da je sajla od 11 fita koja vama treba ispod 10.000) i možda on može da vam da pravi savet posle kojeg biste odlučilli šta vam je najbolje - da kupite polovno ili novo ili da sami pravite.
Što se tiče sajli za gas i menjač, situacija je možda jednostavnija ali opet morate da nadjete odredjene završetke i da pre nego ih fiksirate provučete sajle kroz bužire (meni bi i samo to provlačenje bio problem, uzgred).
Nove sajle za gas i menjač za džonsona dužine koju ste naveli morale bi biti jevtinije od 7.000 (meni su pre par dana dali ponudu od oko 11.000 za sajle dužine 5,5 m - za jamahu).