Kapetane, ma i ja sam svakako za pravljenje iskoraka, smatram da sam ga i sam učinio(postaviću uskoro svoj projekat, mada sam ga već predstavio na forumu "na vodi", pre neku godinu, pa sam mislio da se ne naturam suviše). Samo pokušavam da pomognem entuzijastima da što pre prohodaju, tj. da što pre počnu da prave korake.
Odisej ovim ljudima ne treba podstrek, tipa:"udri sve dok imaš volje", oni to već rade i imaju entuzijazma, ali način koji ti propagiraš je kao kad bi nekog bodrio da glavom probije zid, može i to, al' mnogo teško. Ne znam zašto imam utisak da su ti inženjeri nešto krivi, pa i Tesla je bio inženjer. Znanje je blagorodno, pogotovo uz entuzijazam, ali entuzijazam bez znanja pre vodi nasukavanju neko dostizanju cilja, ukoliko težimo kvalitetnom rešenju. Inače za plovidbu ne treba mnogo entuzijazma, može i balvan da se u'jaši, a neki entuzijasta bi mogao i da ga izdubi, moze se ploviti i u običnom koritu - kadi... ali ovde se koliko sam video pričalo o krivama otpora trupa, stabilitetu, o vrlo stručnim stvarima. Zato mislim da ljude treba ipak upućivati u napredak, a ne u srednji vek...
Svakako pozdrav i dobra voda Odiseju II