Ja nikad nisam imao nikakvo sidro, uvek teg.
E sad neko ima neki komad gvožđa, neko izliveno olovo, a neko paknu od voza kao ja. :dance1:
Pakna dobro drži u kamenu i panjevima, ali za pesak.. nula poena. Za pecanje uglavnom je dovoljna pakna, ali i ona je teška, tako da nije baš laka za rukovanje, ali je jeftina i NIKAD je nisam ostavio, a zapinjem stalno. Mi imamo i naše home made sidro za panjeve, a sastoji se od poluosovine sa navarenim brkovima od armature, to je pravi mačak, jer kad zapne, armatura se ipravi i sidro ide napolje.
Sidro koje nameravam da kupim je baš, baš za situacije koje je opisao Dule, uhvati me nevreme, nemam gde da pobegnem, bacim kvalitetno sidro, obučem pojas i čekam da nevreme prodje. Uz naravno izbacivanje vode svim što imam: pumpa, kanta i ispolac. :yahoo:
E sad kakav je teren tamo gde se zateknem.. pa neznam.. kod kuće znam gde sam ovo mi je kad idem malo dalje.
A može možda biti zgodno i za noćenje u nekim širim rukavcima, ali sa ukupavanjem sidra i jednim malim pomoćnim čisto da me ne vrti mali vetar.