Maverick, sam vas je Bog poslao danas na taj link koji ste podelili sa nama.
Meni je upravo takav proizvod potreban. Već sam poslao mail proizvodjaču i čekam odgovor o načinu preuzimanja (nisu predvideli opciju da bi neko iz Srbije mogao da bude zainteresovan - sve zemlje iz okruženja su u spisku onih u koje organizuju isporuku, osim nas!).
Danas popodne moj čamac je ispeskaren i sada se konačno vide sva oštećenja na koritu nastala od kako je čamac proizveden (aprila 1980. godine). Postoje oštećenja na kobilici koja će biti vrlo teško sanirati na bilo koji drugi kvalitetan način ali baš ovakvim elektrodama to može savršeno da se odradi.
Evo sada još jedne slike samog postupka peskarenja:
Zbog tankog alu-lima postupak peskarenja, koji je mogao biti uradjen za možda malo manje ili malo više od jednog sata, trajao je duže od tri sata. Ovo je naravno imalo uticaja na cenu koju sam platio, medjutim, ljudi su radili sa smanjenim pritiskom i pod vrlo malim uglom kako bi čamac sačuvali od bilo kakvog oštećenja i moram da kažem da su posao uradili veoma dobro.
Sa dela koji je uronjen u vodu, boja je skinuta do lima, a nadvodni deo je uradjen tako što je skinuta završna boja i sada je čitava površina čamca spremna za nanošenje antikorozione zaštite i dekorativnog premaza.
Čamac je posle podne odvučen u dvorište stručnjaka za aluminijum koji sada treba da odradi galvni deo posla.
Dalji izveštaji slede...