Pozdrav svima!
Za početak moram naglasiti da još uvek, na žalost, nemam svoje plovilo. Kako to često u životu biva, najčešće nam želje i mogućnosti nisu baš u najsrećnijem skladu, pa je tako i sa mnom.
Nakon iščitavanja sijaset tema, "gostovanja" na raznim nautičkim forumima, prikupljanja informacija i "kupovanja" znanja, odlučio sam da vam se pridružim, sa nadom da ću u dogledno vreme postati ravnopravan u smislu plovnosti, uz vašu pomoć.
Obzirom da si ne mogu priuštiti čamac spreman za plovidbu, ideja je da pokušam pronaći dobru osnovu za sređivanje u vlastitoj režiji. Pošto nemam bravarska iskustva, sa metalom i nisam baš na "ti", što se ne bi moglo reći za fiberglas, jer sam još u prošlom veku, sam, u svom bungalovu, napravljenom od istog, menjao pod, kupatilo, prozore itd, izbor se, sam po sebi nameće.
Idealna bi bila pasara, tipa Dalmatinke, nebitno da li je pribojska ili Kvarner plastika. Najbitnije da ne bude strukturno poremećena, da ima smisla ulagati u nju, a dobitna kombinacija bi bila sasvim ogoljena jer bih je svakako "personalizovao". Naravno podrazumeva se da mora imati "papire", a ako bi imala i brodski motor....
Znam da vam ovo izgleda kao spisak želja, ali od nekud sam morao početi. Ne sumnjam da ću izgurati, jer mi vreme ne igra, obzirom da je to projekat koji započinjem zbog budućih unuka, zbog želje da im "usadim" ljubav prema Dunavu, nekog učešća u njihovom odrastanju.
Mesecima pratim oglase, ali se ne pojavljuje ništa što bi mi "igralo". Nadam se da ću od vas dobiti informaciju ako se pojavi nešto vredno pažnje, kao i sugestije i savete oko izbora. Sve, osim odvraćanja, ću primiti sa velikom zahvalnošću.
Uz izvinjenje na ovako dugačkom "predstavljanju", pozdravljam vas sa željom da se, ako ne, još uvek, na vodi, vidimo na kopnu, od Široke staze pa negde do Šlepa.