Ne bi me nimalo čudilo, sa obzirom koji mi je zlotvor poklonio

Inače, ja baš volim tomose.
Trenutno mi je na pomoćnom T4 74 godište, koji sam dobio na poklon od Gorana (Kiki). Na motoru je pre 15-ak godina urađena generalna, i tada je bio konzerviran. Samo je trebalo posle stajanja očistiti i naštelovati karburator, neverovatno koliko motor lepo radi. Jednu godinu je proveo na malom pomoćnom neltu, klinac se sit navozao, sada je pomoćni na Marissi.
Imam i T18 koji me je toliko dobro služio, da ga nisam imao srca prodati, nego sam ga pre godinu - dve ozbiljno konzervirao, tako da može da stoji koliko god. Ako nekad kupim čamac poput Tajmena ili slično, sigurno će da ide na njega pre nego neka yamaha ili slično.
Na neltu je trenutno Johnson 6ks, star takođe 30-40 godina i stvarno nemam zamerki ni na njega. Zimus stajao na čamcu u vodi sve vreme, nije upaljen 3-4 meseca, i opet upalio (mislim) iz treće...
Imao sam i Johnson 4 ks (2 cilindra) koji mi je stvarno bio višak, pa sam ga poklonio ovog proleća kolegi koji je dovezao onaj brod iz Holandije, kad se već ispružio za brod koliko je dugačak, da mu bar malo pomognem... I on je bio star 30-40 godina, takođe je radio bez greške......