Између ваших и мог мишљења види се генерацијска разлика.
Сасвим је разумљиво ваше огорчење и ваша жеља да ствари ломите преко колена. Уосталом, некада давно, и ја сам размишљао и поступао на сличан начин. Ретко сам нешто велико постизао али сам често касније дуго носио чворуге на глави.
Да ли због тих чворуга, да ли из неког другог разлога, у животу сам научио да се многе ствари могу решавати и другачије. Често и успешније. И не морају то увек бити велики успеси и велике победе.
Ви свој бес и енергију усмеравате у део система који није узрок нашег проблема. Желите обрачун с људима који функционишу онако како читав систем функционише. И можда ћете неком од њих "показати" али тешко да ће то значајније променити ствари.
Овим што пишем, не покушавам да вас одговорим, да вас наговорим да размишљате као ја али покушавам да вас наведем да размислите.
Напашћете људе у капетанији који су још 31.12.2019. могли да кажу: "Жао нам је, рок је истекао, закаснили сте."
Уместо тога, ја бих покушао да, чак и у сарадњи с тим истим људима, захтев за званично продужење рока поднесемо на праву адресу, тамо где може да се донесе одлука која ће обавезати све капетаније да раде исто и то оно што нама одговара.
Размислите, то је све што од вас тражим.
Држава је пропустила да нас благовремено упозна са том одредбом закона о обавезној замени, а затим нас није ни упозорила на истицање рока.
Зато с правом можемо да тражимо продужетак рока за замену. Наравно, непознавање закона није оравдање, то је одредба која важи од кад постоји правни систем. Али указује на то да нисмо баш сви ни преступници ни неозбиљни људи. Једноставно, многи нису знали. И зато можемо да тражимо с великим шансама да нашем захтеву буде удовољено.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk