Ma nekako je gore crven a dole beo...
pa onda ta žuta tenda...
a motor je vanbrodski a i dvotaktni...a i previše jak...
šala mala....
Za motor nemam pojma ali to što je "papagaj" kod mene ide u prilog, ne volim uniforme, opasno mi se svidja ona bordo, trula višnja boja, ima tako da ofarbam brodić da se sija kao pasja muda...
Jedan opasan i iskusan udbaš me je zaludeo sa putovanjem od par hiljada kilometara. Kao šatro za to vreme ima da naučim sve o plovidbi, nisam baš pametan ali poverovao sam mu... Pola poJente za kupovinu broda u Holandiji je taj put, druga polovina je iracionalna kao i sve u hobijima.
100% sam sad već siguran da se šta god kupio tamo neće ostvariti moja vizija svrhe broda, da ne ulazim u razloge ali tih par hiljada km me je kupilo.
Da ne budem papagaj, danas ima samo 940 oglasa od 1760 na početku gledanja, moram čekati proleće, svi su u jazbinama a nema insajdere da odem na predvidjeno gledanje i kupovinu.
Strpljenje mi je strano kao sladoledu sunce ali takva tura naiušla...
Ako nekom treba, imam prevoz van gabarita do 3 metra oko 2500-2700 evra, u gabaritu manje od 2000 ili tu negde ali se onda gubi pola smisla kupovine u Holandiji..
Ako naidje neki oknaper za sića lovu kupiću i njega pa ga lepo ovde doradjujem.. Naravno taj neće ići vodom..
Realno, onaj ko želi metalni brodić pa i plastični (waterland 700 recimo) sa brodskim motorom i osnovnim potrebama tipa mini kuhinja, WC i spavanje sa osnovnom opremom tipa sidro, uža, bokobrani pa i solar sa baterijama ili ne, može ovde da dodje za 5 do 6 hiljada. Prevozom naravno. U cenovnom rangu o kome pričamo za gore navedeni brodić ili možda plus 1000 evra ima brod od 8,5 metara, 2.35 širok sa više opreme nego što je osnovna, uradjen spolja i unutra. nema posla bar 3 godine. Naravno cena od 6-7 hiljda se odnosi na franko NS.
Da, znam da se transport uračunava u cenu ali se ne piše komplet transport a posebno ti što transportuju nije im prvi uvoz bilo čega, imaju ljudi špeditere.
Gledajući ekonomiju, transport je nešto jeftiniji ali i nije, za 3000+ evra još malo se doda pa se ladno plovi 30+ dana dovde a pošto ima zainteresovanih za sufinansiranje puta ta cifra drastično ide na stranu putovanja vodom.
Opet sam napisao roman, sami ste tražili.