Slažem se sa Duletom i za to sam da politiku, i razne etikete treba izbegavati na forumu. Razumem i neke članove koji su ogrčeni stanje u društvu, ali ne vredi kukakti i samo kritikovati. Ja inače ne volim da pričam o politici nigde a kamoli ovde na forumu.
Pametnije bi bilo da se iskusni nautičari koji se dobro razumeju u nautiku i propise dogovore pa zajedno napišu neko pismo zakonodavcu, mail, ili šta drugo, može i u ime udruženja koje smo skoro osnovali, sa svim primedbama i predlozima kako da se zakon usaglasi, uprosti, napravi u ime i za nautičare. Bolje da se donošeenje zakona i malo odloži nego da bude nakaradan. Nemam ništa proriv plaćanja registracije, pa bila ona na godinu ili tri godine, normalno ako je ona u skladu sa našim standaardom, da ne bude sada neko finansijsko dranje. Dobro kažete da se red mora uvesti u nautici, ne može svako praviti čamce i ne može svaki napravljen čamac ploviti. Mi možemo ovde pisati danima, ali ako se ne uključimo negde da bar zakonodavac shvati da postojimo, ništa od priče, i dalje će registrovati ko je registrovao i pre, onaj ko nije ranije, neće ni ubuduće, i sve ostaje isto.