Poreklo mapa je Plovput, u svim varijantama, pisali smo o tome.
Ono što sam pokazao je opencpn sa mapama plovputa. Navionics je dodao u svoje mapsete istu stvar, jer je besplatna (nisu slali ljude na teren da izrađuju mape :), waterways je isto to učinio nam dobri čeh Zdeněk Hrdina... da ne dužimo.
Navionics (Boating) se razlikuje utoliko šro radi jednom godišnje release mapa i pitanje je da li će i koliko ažurno unositi promene koje kači Plovput, a kači ih... recimo, novi upgrade navionicsa ne sadrži promenu režima kod Futoga..., poprilično je skup ukoliko nije "po nabavnoj ceni" a ako jeste onda nije tvoj... i tako to.
Inače, batimetrijski snimci (te izobate, linije sa dubinama) su urađene najpre za kritične sektore plovidbe, jer se i rade najpre zbog plovidbe ne zbog pecanja, pa onda tek popunjavaju ostatak... koliko znam postigli su sve do Grocke, ispod nema nigde.
Zaključakje: mape plovputa, takve su kakve su, nema boljih (ostale su precrtane/ konvertovane ;), i super je što to postoji za sve evropske unutrašnje puteve...
Nešto drugačija slika je na morima, ali da ne otvaramo previše frontova.
treba mi par minuta da okačim screenshot sa km1408 da uporediš sa svojim stanjem na navionicsu.