У једној приватној преписци јутрос сам коментарисао ту вест.
Шта човек да каже?
Наша брука је до неба велика али ми терамо по својем. Гледам јутрос, Милета на Фејсбуку пише о измету који пси, кућни љубимци, остављају за собом по целом граду. Изгледа да смо решили да се удавимо у говнима! Извините, могао сам да напишем и у фекалијама или у измету али био би то само још један леп еуфемизам а суштина би остала иста.
Добили смо и Београд на води, ево сад ће и Нови Сад на води а два највећа града у држави и на нашем делу Дунава немају системе за пречишћавање отпадних вода.
Пише у том тексту о постројењу у Великом Селу - пише колико ће коштати али и даље не пише а кад ће то да проради!
Срећом (наводнике додајте сами ако хоћете), добили смо новог старог председника. Ако је по ономе на шта је до сада обраћао пажњу, још ћемо се ми купати у оваквом Дунаву или у можда још загађенијем јер срања, да извините на изразу, све је више.
Ускоро (или мало касније) добићемо и нову владу и нови сазив Скупштине а да ли ћемо добити и датум када ће прорадити пречишћивачи воде - е, то ћемо тек да видимо (ако преживимо зиму).
Како год, срећа је што изгледа имамо урођени имунитет, као и све примитивне заједнице, па преживљавамо оно што други народи не би издржали.