Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Cortanovci

(1/4) > >>

bugi:
Pozdrav ekipi
Trebalo bi za jedno mesec dana da krenem na plovidbu i odrdiste su Cortanovci
U povratku bi svratili do Tise mada ako bude lepo u cortanovcima ne idem nikud
Pre svega me zanima ima li u Cortanovcima gde da se sipa voda i obavi nabavka...imam i brzi camac pa kontam da u Karlovcima moze sve jos lakse da se sredi
Mozda jos bitnije je pravo mesto za pecanje  hvauWJRFKLADSHF gde pristati sa brodom na par dana jer pre svega pecam sarana. Nije lose ako ima dubine za soma a smudja mogu juriti iz malog camca mada sam lenj cimati se kad na brodu ima lepe ladovine
Svaka pomoc je dobrodosla  114

LSI:
Буги, видео сам синоћ ово питање на сајту "Вукови са Дунава" и видео сам да је већ било пар одговора.

Чуо сам и ја да је код Чортановаца лепо - а где то на Дунаву није?

Ја бих предложио да ипак избор падне на Тису.
Како је отоплило, све је више чамаца усидрених на обалама од ушћа до Титела. Возећи се на регати, видео сам да је лепа обала и узводно, спрам Мошорина (отприлике 20-22. км).
У првих пар километара од ушћа обала није нарочито стрма, има хладовине. Сонар ми је све време показивао доста рибе на дубинама између 1,5 и 2,5 м (највише) а било их је од површине до дубина већих од 5 м (иначе, Тиса је доста дубља од Дунава и дубине иду и испод 10 па и испод 20 м, како где.

Тител је на десетом километру, одмах до плаже је бензинска пумпа, а и продавнице за снабдевање су на пар стотина метара од обале.
Сем тога, ту је и наша марина у Сланкамену (ресторан, туш, тоалет...).

Све у свему, мислим да би Тиса била бољи избор.

А риба?
Па ње има, само је у питању срећа (у знање не сумњам). Ови моји, из марине, сваког дана донесу по неког смуђа или нешто друго. И они се жале да је "слабо" али ништа више није као некада...

bugi:
Pokusavam da nadjem nekog ko dobro poznaje teren da bi mi olaksao. Mozda i odem Tajmenom do gore da vidim o cemu se radi.
Velika vecina mi savetuje Tisu ali sta znam...

Misha D:
Uzvodno od mosta jedno 800m, leva obala Dunava,1.236km,ima najlepše mesto za privez i boravak prekoputa Čortanovaca.
Svi ga zovu Burma, tu je veliki liman i odmah pored njega postoje dubine preko 30m, bilo je na "Čarima ribolova", pronadji film.
Pri višem vodostaju tu postoji i kanal-veza sa velikim Koviljskim ritom pozadi i gde je bio nekada Dunav.
I Jovan Memedović je tu napravio lepu reportažu.
Malo opreznosti na prisustvo obada, blizu su oni pašnjaci prekoputa Čortanovaca, malo nizvodno od mosta.
Plovilo možeš vezati u hladu vrba, obala je sa prelepom plažom, sitan pesak, često tu po 2 meseca boravi Steva iz marine 4.juli, peca šarane i soma. Malo ljuljaju plovilo Bele lađe kada prolaze, ali obala je peskovita.
Sa prethodnim plovilom 2010.g. sam tu proveo dan-dva na putu ka Novom Sadu, nemam više slika sem ove dve.
Ovde imaš malo o tome, mada čovek više priča o svom nožu nego o lokaciji:

bugi:
Hvala kolega. Ako je obala kao na slikama bice tu milina provesti neko vreme.
 114

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju