Милета, ја сам о томе писао у једној другој теми.
Имао сам две приколице - обе су биле регистроване. Истекла ми регистрација и из више разлога нисам на време продужио регистрацију. Кад сам хтео да обновим регистрацију - није могло.
Скратићу причу: приколцу купљену у радњи (постоји оригинал рачун у МУПу још од претходне регистрације), регистровану давне 1991. године на оне тзв. дипломатско-економске црне таблице с жутим словима и бројевима, а затим више пута вожену уз трећу таблицу (по тада важећим законима) аутомобила које сам возио у међувремену и коначно, уз таблицу и саобраћајну дозволу (и наравно налепницу), о чему за све ове године постоји докуменација у МУПу - нисам могао поново да региструјем!
Објаснили су ми да од усвајања закона, ни једна приколица која није регистрована до тог датума није више могла да буде регистрована по први пут или поново (што би био мој случај). Правдали су то недостатком фамозног сертификата о саобразности (произвођач је била фирма Брако из Македоније.
Ја сам, чак, успео да добијем из Македоније и тај сертификат баш за моју приколицу и кад сам и с тим покушао - рекли су на техничком да не може.
Приколицу сам поклонио рођаку, дао сам му све папире и благослов да је региструје ако он буде имао живаца и ако нађе начин како да изађе из зачараног круга ове луде администрације у којој као да је најважнији критеријум за запошљавање да човек има што мање у глави и у којој логика више не важи.
Сад имам ону другу (коју сам сам правио, која има ПУС, има сертификат, била је уредно регистрована, уз саобраћајну и налепницу) и не пада ми на памет да покушам да је опет региструјем.
Стоји у марини и служи да помоћу ње извучем чамац који ће на њој, као и до сад, чекати пролеће.
Можда... Можда једном, у некој далекој будућности, неко поново упали светло у овој земљи у којој председник државе своје суграђане назива лудацима и лажовима. Тако су се некад великаши обраћали поданицима - што је, верујем један од доказа да је Ајнштајн био у праву кад је говорио о закривљености простора и времена; овде се време изокренуло и уместо у будућност, враћамо се у прошлост, само нам то нико још није рекао...