Ideju kako da rešim dodatni prostor sam ukrao sa komšijskog broda (Ksenija profesora Strezorskog). On ima namontiran krovni kofer koji mi je estetski delovao skroz o.k. i maksimalno praktičan. Osmislio sam veoma jednostavne krovne nosače, a napravili su mi ih moji majstori u firmi!
Od sada radimo i prohrom, nije to neki bauk, kupio sam im Ar/CO2 mešavinu, prohromsku žicu i sa običnim MIG/MAG aparatom za varenje je to lagano išlo. Varovi su ispali perfektni, a nisam ništa polirao i uterivao u visoki sjaj, jednostavno nema potrebe, na mom brodu bi i odudarali od ostalog.
Danas sam izbušio krov nasuo Sika FC 11 u rupe i zanitovao prohromskim nitnama nosače na krov. Zatim sam i namontirao kofer. Krovni kofer sam kupio u beloj boji i stvarno dobro izgleda, a uzeo sam ga u Gumatic-u. Mislim da je dimenzija negde oko 170cmx80cm (nisam siguran za dimenzije) Kofer je neke nepoznate, najverovatnije kineske, marke i koštao je oko 180€. Jednostavno nisam hteo da dam 800€ za Thule, bas mi je preskup... Kada sam završio sa poslom bio sam baš zadovoljan kako to sve stoji i koliko je čvrsto, a sa estetskim aspektom sam bio oduševljen.