Trebalo bi odmah razlučiti šta smatramo pod kršom. Ima ovde ljudi koji plove na domaćim sklepovima koji ne vrede ni 2000e, pa uživaju i prave kilometraže svake godine. Ima i onih čija su plovila mnogo bolja / skuplja pa stoje u marini - većinom zato što vlasnici i ne vole da plove, a kupili su ga iz ko zna kojih razloga. Nije pravilo naravno, ali hoću da kažem da ima svega.
A što se tiče Holandskih krševa za male pare, pa ja mogu reći da sam sa mojim više nego zadovoljan, jeste da je prošao kroz Arsine ruke, ali i on je sve sredio za mesec-dva i onda plovio 3 godine, koliko mi se čini. Imam i ja radova sada, ima radova i na brodu koji je nov, bitno je da su te vrste da se mogu odraditi za kratko vreme ili zimi, a da se cele sezone plovi.
Opet, nismo svi isti, neko uživa da pravi kilometražu i plovi, neko uživa da se odveze na sred Dunava, baci sidro i uživa na talasima. Bitno da je svako zadovoljan. Lično mislim da dok se preko uzme brod, plate karte do tamo, smeštaj i ostalo, prevoz nazad, carina i porez, pa se seredi sve što ne valja, taj brod izadje 10-20-30% jeftinije nego da je kupljen ovde. Jedino što je mnogo veći izbor, i što se lakše može naći ono što nam odgovara. A da se ne isplati cimanja do tamo, ne bi mnogi išli i dovozili ih.